June 9, 2018

Feit. We worden sneller oud door stress.

Als ik foto's zie van mezelf jaren geleden toen ik nogal wat te verduren kreeg emotioneel, zie ik hoe ik ben 'opgeknapt' :-) 😉 nadat ik mezelf leerde anders om te gaan met stress en spanningen. Natuurlijk word ik ouder maar ik zie duidelijk een ontspannen gezicht met heel veel glimlach op mijn toet.

Ik en waarschijnlijk ook jij, heb ervaring met stress en emotionele gebeurtenissen. Niet te voorkomen in het leven. We gaan er ieder op onze eigen manier mee om. Voor de een duurt het lang en een ander komt er snel doorheen. Stress verhoogd spierspanning, denk maar aan je schouders en nek. Ook spanning laat zich zien in het gezicht. Je fronst je voorhoofd of je klemt je kaken en lippe...

May 15, 2018

Een scheiding, je werk loopt niet lekker, ziekte. Het hoort bij het leven. Wanneer er zaken zijn die maar niet willen lopen dan word je daar niet blij van (open deur, ik vertel niets nieuws :-). Soms is een probleem structureel en komt een situatie, probleem of gevoel telkens terug. Of het is eenmalig door een zeer vervelende gebeurtenis. Structureel of niet, het is van invloed op hoe jij je voelt. Oude pijn kan worden getriggerd, nieuwe pijn kan ontstaan. Je raakt uit je kracht, je zelfvertrouwen krijgt een deuk en je bent moe en verdrietig. Vervolgens komt daar dan bij dat je nachten ligt te piekeren en te analyseren over je situatie. Je vraagt je af wat er is gebeurd en vooral waarom. Je neemt nog maar eens de zoveelste bak k...

October 19, 2017

Alweer een tijdje loop ik met mensen langs de zee en voer een mooi gesprek. Het effect dat het heeft is groot. Er komt rust en inzicht door het luisteren naar de verhalen, ruimte laten voor emoties, mijn intuitie en zacht aansturen naar een oplossing die men zelf door het wandelen creatief inziet. Ik loop niet voor niets langs de zee. Wandelen en de zee hebben een heilzame werking. 


(onderzoeken tonen dat aan). Het is de beste plek om stress te verminderen en nieuwe energie op te doen.

Mij heeft de oceaan tijdens mijn hersteltijd in Puerto Rico erg goed gedaan. Ik adviseer dan ook: ga heerlijk langs de zee wandelen. Alleen of neem iemand mee om te sparren en je verhaal te doen.

Dit zegt het onderzoek:
Na een bezoek aan het strand...

September 25, 2017

Moe of heel erg moe? Ik heb nog nooit iemand gezien die altijd maar kon blijven doorhollen. Ik kom ze wel tegen, de sterke vrouwen die onderweg hard hollend roepen dat het lekker gaat en prima en geen vuiltje aan de lucht en en en.....Waarom zie ik dan die donkere kringen onder hun ogen, de eerste lijntjes in het gezicht van stress, spanning, de doffe blik in hun ogen en onrust want ze moeten door. Is dat moeheid? Niet willen toegeven dat het even niet lekker loopt. Dat ze zich zorgen maken om hun bedrijf/praktijk/werk, gezin, relatie? Onzekerheid of dat inkomen en die klanten er wel komen? En hoe.

Mijn ervaring is dat als je niet lekker in je vel zit (om welke reden dan ook) je dat echt uitstraalt op je omgeving. Ook ik heb zo'...

August 27, 2017

Ik zit op mijn balkon en kijk uit over die grote blauwe plas. De oceaan. En voel ruimte en vrijheid. Tranen komen spontaan op en stromen langs mijn wangen. Emoties van de afgelopen weken. Het moet eruit. Ik denk aan de afgelopen maanden, het afgelopen jaar en vervolgens jaren en het leven. Mijn Leven. Hoe ik daarin sta en stond. Mijn tijd hier in Puerto Rico om te herstellen brengt me nog meer naar mijn gevoel, inzichten, helderheid. En ik duik daarnaast diep mijn denkwereld in. Tijd genoeg nu. Ik zoek de rode draad van alles, mijn verhaal. Wat ik zie is dat het leven mij heel veel pakketjes heeft gegeven. Mooie en minder mooie. Die mij in emoties trokken om vervolgens daar hele verhalen omheen te bouwen. De kern van 'waarom' al...

February 7, 2017

Spirituele Gezondheid........ Naast mijn fysieke gezondheid en mentale gezondheid, vind ik het erg belangrijk om ook spiritueel gezond te zijn. Deze driehoek combinatie maakt dat ik in balans ben. Er zijn dagen dat de een krachtiger is dan de andere maar door aandacht te hebben hiervoor en actie daarop te ondernemen, ben ik snel weer in de juiste energie.En ja wat is dat dan? En hoe doe je dat? Spiritueel gezond zijn. Voor mij betekent het de juiste waarden en normen hanteren. Wijs met jezelf en situaties omgaan. Reflecteren, wat brengt je uit evenwicht en waarom. Zorgzaam zijn waar nodig, een open hart om te geven en te ontvangen. Liefdevol zijn. Angsten en onzekerheden loslaten of in elk geval er mee bezig zijn om los te laten...

January 18, 2017

Ik ben het zo zat! Denk jij dat wel eens? Altijd maar hollen en rennen om het iedereen naar de zin te maken. En ja, we weten het: we doen het allemaal zelf... Maar toch. Daarnaast werk je hard en met passie want jij zet je graag in voor anderen omdat je een missie hebt of om je leven leuker te maken met je verdiende geld. 

Daar is energie voor nodig. Voor alles heb je energie nodig. Dat is een open deur, nietwaar? Het is alleen de kunst om je energieniveau op peil te houden. Ongemerkt gaan we door en voelen we niet hoe de batterij leegraakt. En dan voel je op een dag: ik ben het zo zat! Ik voel me moe en leeg.

Genoeg energie hebben is de basis van lekker leven en je lekker voelen. Wanneer je batterij leeg is, kom je...

December 22, 2016

Ik weet het toverwoord al lang. Maar weet jij het ook? Of eigenlijk is het een zin. 'Zorg goed voor jezelf'.

Uhhhh ...... hoor ik je denken, niks toverwoord. Daar heb ik geen tijd voor hoor. Ik moet nog van alles doen.

En ik zorg al goed voor mezelf want ik eet goed:
Maar neem je de tijd hiervoor? Is het rustig in je omgeving of moet het snel, snel met 1 oog op de computer gericht of drukke collega's of familie om je heen?

Ik ontspan met een wijntje:
Dat kan lekker zijn, wijn maakt je lekker rozig maar het is niet de juiste manier om te ontspannen en oeps, vaak worden het er twee.

Ik sport:
Doe je dat omdat het MOET van jezelf? Sleep jij jezelf er naar toe? Word je er echt fitter van? Blijf het vooral doen hoor, wan...

December 13, 2016

Bekend als de vijfde chakra of de keelchakra (vishudda of vishuddi) is het centrum die onze spraak en creatieve expressie in de wereld beheerst. De balans zal bepalen hoe eerlijk we zijn, hoe goed we ons kunnen uitdrukken bij mensen rondom. Het is door deze chakra dat we spreken.

We ontdekken dat onze keuzes, om het even hoe klein of onbelangrijk ze ook kunnen zijn, gevolgen hebben. De keelchakra bevindt zich aan de basis van de keel, in de V die is gevormd in het centrum van het sleutelbeen.

Bekend als het centrum van de zuivering, dit is waar energie wordt getransformeerd in onze manifestaties in de fysieke wereld. Afhangend van hoe zuiver of vertroebeld deze chakra is, zal onze successen en mislukking in het leven bepalen.

Gevoe...

November 2, 2016

Je bent ondernemer en je wilt knallen en bruisen. Dat is een lekker gevoel voor jou en je klanten. Je passie zorgt ervoor dat je doorgaat. Van hard werken ben je niet vies. Lange dagen maken zijn voor jou geen probleem want je wilt die deadline halen of je gestelde (omzet)doel. S'avonds ben je nog druk bezig achter je computer, laptop of met je smartphone. Druk met 'doen' en druk in je hoofd. En slapen? Dat doe je te kort of slecht. Met als gevolg energieverlies en dat heeft consequenties. Je kunt er iets aan doen.

Oorzaak slecht slapen? Je smartphone, tablet of laptop

Melatonine wordt ook wel slaaphormoon genoemd. Het komt ’s avonds vrij als het niveau van cortisol en bloedsuiker tot een minimum zijn gedaald en als het donker is....

Please reload

 VRAAG ME WAT JE WILT!

HIER KOM JIJ MIJ TEGEN

  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Algemene voorwaarden 

               

​© 2016 SensiBalance  | Ann Kooijman